Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Старт на предизборната кампания - 20 партии и 11 коалиции влизат в надпреварата

Политика

Старт на предизборната кампания - 20 партии и 11 коалиции влизат в надпреварата

Старт на предизборната кампания - 20 партии и 11 коалиции влизат в надпреварата - Tribune.bg
Снимка:

От полунощ сме в предизборна кампания. Във връзка с организацията при провеждането изборите МВР ще проведе национално съвещание с директорите на службите. Ще присъства и политическото и професионалното ръководство на министерството.

20 партии и 11 коалиции ще се борят за гласовете на избирателите за попълване на 240 места в Народното събрание и 17 в Европейския парламент.

Предизборната кампания ще продължи до 24:00 ч. на 7 юни, като тя се води на български език, се посочва в хронограмата, публикувана на сайта на ЦИК. 

В изборите за Европейски парламент ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции. Кандидатите ще се борят за 17 места в европарламента.  

До 18 май на страницата на Министерството на външните работи ще бъде публикуван списъка с избирателните секции извън страната, след като ЦИК ги определи. 

На вота „две в едно“ ще се гласува с хартия и машина, като съгласно Изборния кодекс вотът е равнозначен. Цветът на бюлетините за Народно събрание и този за европарламент ще бъде различен.

МВР ще проведе днес национално съвещание за гарантирането на честни избори с директорите на службите, на което ще присъства политическото и професионалното ръководство на министерството.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети